Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Hoonhorst 1 wint weer

24 oktober 2021 17:00

Na de overwinning van vorige week moest Hoonhorst aantreden tegen Uluspor. Na een gelijkwaardige eerste helft met kansen over en weer, trok Hoonhorst in de tweede helft het initiatief meer naar zich toe en won terecht met 0-1.

Uluspor is een ploeg met balvaardige spelers waartegen het lastig spelen is als ze de ruimte krijgen om te voetballen. Die ruimte kregen ze de eerste helft teveel. Hoonhorst kreeg zeker kansen, maar door de geboden ruimte aan de directe tegenstanders kon ook Uluspor regelmatig voetballend richting doelman Mike Damman gaan. De doelman van Hoonhorst is een stabiele factor in het team en hield zijn doel schoon.
De tweede helft kwam Hoonhorst regelmatig door aan via beide flanken en Uluspor gaf geleidelijk meer ruimte weg. De eerste waarschuwing kort na rust was een schot van Jacco Broeks (rakelings over). Uluspor was in de tweede helft niet meer zo gevaarlijk op het slechte kunstgrasveld in Zwolle. In de 65e minuut stond Tijmen Bovenmars in een schrimmige aanval in het zestienmetergebied op de goede plaats om binnen te tikken, 0-1. Tijmen had even later in de combinatie met Sten Kleinherenbrink de 0-2 kunnen maken, maar zijn inzet werd geblokt. Toen 5 minuten voor tijd een speler van Uluspor het veld mocht verlaten (natrappen), was de tegenstander van Hoonhorst machteloos. De overwinning is belangrijk waardoor Hoonhorst stijgt naar een puntentotaal van 6 en aansluiting vindt bij de middenmootploegen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het energieke Haarle op het programma dat dit weekend voor het eerst tegen een nederlaag aan liep.
Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Jens Eggens (46. Sander van der Berg), Roy Diepman, Jules Diepman, Tom Dijkslag (60. Silvan Smook), Maikel Meijer, Wouter van der Kamp, Jacco Broeks, Joey Kroes (80. Jostino Kroes), Sten Kleinherenbrink, Tijmen Bovenmars.