Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Weer overwinning voor Hoonhorst

28 november 2021 21:45

Na de ruime overwinning van vorige week moest Hoonhorst aantreden tegen Nieuw Heeten. Een tegenstander die niet sterk begonnen is aan de competitie, weinig goals tegen krijgt en weinig scoort. De winst van vorige week moet vertrouwen gegeven hebben voor het team van Patrick Wijsman. Hoonhorst boekte een prima overwinning op Nieuw Heeten: 2-1.

De weersomstandigheden om te spelen waren goed, maar door de  regen van de afgelopen 48 uur was het veld wat gladder en daar moest het  veldspel op aangepast worden. De intentie voor Hoonhorst, opbouwen van achteruit, kon na een eerste gegeven kans aan Nieuw Heeten na 4 minuten al overboord gegooid worden. Het nieuwe devies moet zijn geweest: voetballen waar mogelijk en anders toch maar eerder een linie overslaan. Dat werd voorin snel opgepikt. Joey Kroes werd op links vrijgespeeld en kon na 6 minuten een perfecte voorzet afgeven op Tijmen Bovenmars die de bal eenvoudig kon binnentikken: 1-0. Vervolgens was het een eerste helft met een hoog tempo van beide kanten waardoor er mede door de moeilijke omstandigheden veel balverlies was. Nieuw Heeten kreeg na een klein halfuurtje tot 3x toe een corner waarbij de wet 3x is scheepsrecht opging: 1-1. Daarna was het voetballend Hoonhorst wat de wedstrijd naar haar hand zette ondanks dat Nieuw Heeten nog een paar keer dreigend mocht zijn. Tom Dijkslag zette na een mooie combinatie over links hard voor en Sten Kleinherenbrink gleed de bal net voorlangs. Voor rust werd Nieuw Heeten gevaarlijk door een foute breedtepass in de verdediging die uitermate vakkundig door de sterk spelende Roy Diepman werd onderschept.
Hoonhorst kwam ijzersterk uit de kleedkamer alhoewel Nieuw Heeten nog 1 keer oog in oog mocht komen met keeper Mike Damman. Mike bleef staan, keek naar de bal en hield tegen. De wedstrijd had binnen 20 minuten na rust allang gespeeld kunnen of moeten zijn: de ijverige Joey Kroes met twee keer een actie die tot hoekschop werd verwerkt, Tijmen Bovenmars met een goede individuele actie en Sten Kleinherenbrink (beide schot voorlangs). De grootste kans was evenwel voor Tijmen Bovenmars waarbij zijn hard schot eerst gepareerd kon worden door de keeper van Nieuw Heeten en de rebound van Tijmen ketste kiezelhard op de paal. De blijdschap bij Hoonhorst was dan ook groot toen in de 70e minuut een indraaiende corner van Dion Diepman door Joey Kroes bij de eerste paal prachtig werd binnengekopt: 2-1. Nieuw Heeten werd niet meer gevaarlijk en Hoonhorst boekte een zeer terechte overwinning. Voorlopig zal Hoonhorst wel op een mooie middenmootpositie  blijven staan, want de kans lijkt groot dat er in december door de coronaregels niet meer gepeeld gaat worden. Komende week zal via de KNVB hierover meer duidelijk komen.
Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Sander van der Berg, Roy Diepman, Dion Diepman, Tom Dijkslag, Jacco Broeks, Maikel Meijer, Wouter van der Kamp, Tijmen Bovenmars, Sten Kleinherenbrink (85. Joep Toonen), Joey Kroes

Bekijk hier de bevrijdende 2 - 1 van Joey Kroes.