Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Hoonhorst verliest na een zwakke eerste helft

30 oktober 2022 20:30

Op een zonovergoten sportpark in Nieuw Heeten was er voor Hoonhorst maar een opdracht: punten halen en van de hatelijke 0 punten af. Dit gebeurde niet, Hoonhorst verloor na een ondermaatse eerste helft met 1-0.

Nieuw Heeten leek vanaf het begin te beseffen dat er gestreden moet worden om resultaat te halen. Vanaf de kant oogde het team veel energieker en kon vrijuit en in alle rust de opbouw verzorgen, alsof ze met een mannetje extra speelden. En als Hoonhorst dat stapje extra niet doet en er teveel ruimte in de mandekking gegeven wordt waar het niet mag, dan wordt het lastig. En zo liep Hoonhorst het eerste half uur continue achter de feiten aan. Al in de 5e minuut werd er veel ruimte gegeven bij een aanval over links. Een middenvelder van Nieuw Heeten kreeg er de bal en alle tijd om goed beoordelen waar de doelman van Hoonhorst stond. Hij plaatste de bal over Mike Damman heen in de verre hoek (1-0). Niet veel later moest Mike handelend optreden bij een afstandsschot. Tekenend was het dat in de 18e minuut een niet overtuigende aanval van Hoonhorst leidde tot de volgende aanval van Nieuw Heeten. Deze werd onschadelijk gemaakt. Even later gaf Jens na een half uur de bal op en presenteerblaadje aan Nieuw Heeten, het schot ging echter net naast. Stelde Hoonhorst daar dan niet wat tegenover? Bar weinig in de eerste helft. Het duurde tot een enkele minuten voor rust, in een fase waarbij Hoonhorst net wat meer in de wedstrijd leek te komen, dat de eerste serieuze doelpoging te noteren viel. Een vrij trap op rechts van Dion Diepman werd door de doelman van de thuisploeg niet goed ingeschat en ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

De thee zal de spelers goed gedaan hebben. Met in de tweede helft de van blessure terugkerende Roy Diepman vertrouwd in het centrum in plaats van Borit Zwerink leek het team nu wel te beseffen dat het anders moest. Er ontstond een open wedstrijd met aan weerskanten goede mogelijkheden te scoren. Hoonhorst trok het initiatief naar zich toe, maar op de counter waren de eerste kansen na rust weer voor Nieuw Heeten. Aan aanval, ingeleid door balverlies van Hoonhorst, leidde tot een 1 op 1 situatie met Mike Damman die zich de winnaar toonde. Een schot net naast en een bijna 100% doelpunt werd door Roy Diepman voorkomen met een sliding. Daarna kwamen de kansen voor Hoonhorst dat veel aanvallender ging spelen. Hierbij bleef het oppassen voor de counter. Voorzetten van met name Ivor Smook vanaf links waren gevaarlijk. Zijn eerste werd ternauwernood tot corner verwerkt en bij een volgende werd de inzet van Sten gekeerd door een speler en de rebound van Dion Diepman was voor de doelman. Mike Damman mocht wederom laten zien waarom hij aan een sterk seizoen bezig is door baas te zijn in een 1 op 1. In de laatste 10 minuten werd een schot van Tom Dijkslag nog van richting veranderd en belandde op het dak van het doel. Tom had in de tweede helft een teleurstellende spelmaker Maikel Meijer vervangen. Ook keerde de doelman van Nieuw Heeten nog een prima schot van Sten Klein Herenbrink. Teleurstelling alom met 1-0 nederlaag.

Er wordt wekelijks behoorlijk gespeeld en minimaal verloren. Maar het besef dat er meer mogelijk is én nodig is voor resultaat door mentaal meer te brengen lijkt nogal eens te ontbreken. Vandaag gebeurde dat de eerste helft waardoor Hoonhorst verloor en met nul punten rode lantaarndrager blijft in de 4e klasse G

Opstelling: Mike Damman, Borit Zwerink (46. Roy Diepman), Dion Diepman, Jens Eggens, Silvan Smook, Sander van der Berg, Maikel Meijer (70. Tom Dijkslag), Sten Klein Herenbrink, Ivor Smook, Tijmen Bovenmars, Jules Diepman,