Hoonhorst pakt punt in laatste minuut

6 november 2022 21:30

In de thuiswedstrijd tegen Raalte kwam Hoonhorst al snel op voorsprong. Kort voor rust kwam Raalte meer dan terecht op gelijke hoogte. De tweede helft kwamen de gasten in de laatste 6 minuten tot tweemaal toe op voorsprong. Beide ogenschijnlijk beslissende treffers die beide werden weggepoetst door Hoonhorst. Het leverde Hoonhorst uiteindelijk het eerste punt dit seizoen op: 3-3.

Het lijkt er soms op dat er bij de Hoonhorst-spelers een bepaald stofje vrijkomt als het team op achterstand komt. Ze worden dan veel feller en durven aan aanvallen te denken. Zo ook vandaag, tot tweemaal toe kwam Hoonhorst in de laatste 10 minuten van de wedstrijd op achterstand, waarna er direct een ander spelbeeld ontstond. Raalte had immers een groot deel van de wedstrijd veelvuldig de bal.  Bij de achterstand werd er met veel meer energie gepeeld, gedurfder, bijsluiten van spelers en er worden kansen gecreëerd. Dat dit eerder tot doelpunten leidt is geen toeval, maar dat wordt afgedwongen door het vertoonde spel.

Veelal staat het team dit seizoen goed opgesteld en geeft niet heel veel kansen weg. Dit laten de resultaten dit seizoen ook wel zien, slechts 1x werd er met meer dan 1 doelpunt verschil verloren. Maar of het de spelwijze is waarbij wedstrijden worden gewonnen valt nog te bezien. Vandaag mocht Raalte het spel maken. Bij een snelle uitval na 6 minuten in de eerste helft kwam Tijmen Bovenmars 1 op 1 met de keeper. Hij omspeelde de keeper knap en kon de bal rustig binnenwerken (1-0). Daarna was het Raalte wat veelvuldig de aanval zocht met snelle en behendige aanvallers. Het duurde toch tot enkele minuten voor rust dat de rechtsbuiten van Raalte de bal ontfutselde bij een Hoonhorster-speler. Hij sneed bij zijn directe tegenstander naar binnen en speelde vervolgens de spits en die zichzelf vrij draaide en binnenschoot (1-1).

Na rust hetzelfde spelbeeld als voor rust. Raalte veelvuldig de bal, weinig heel goede kansen en Hoonhorst dat bij balverovering veel te onnauwkeurig was om tot goede kansen te komen. Met na een uur spelen de jonge felle Youri van Mourik op rechtshalf voor de licht geblesseerde Jens Eggens betekende het dat Sander van den Berg een linie ging zakken. Toch was het niet heel verrassend dat Raalte met nog minder dan 10 minuten te spelen op een ogenschijnlijk beslissende voorsprong kwam (1-2).  Dat Tim van ’t Oever en Tom Dijkslag Tijmen Bovenmars en Silvan Smook vervolgens vervingen, leek goed uit te pakken. De twee energieke spelers met winnaarsmentaliteit waren direct betrokken bij de eerste de beste aanval. Tim kreeg de bal ingespeeld en wist met een draai in de verre hoek de gelijkmaker binnen te schieten (2-2). Op onverklaarbare wijze kwam Hoonhorst tegen blessuretijd aan nogmaals op achterstand. Het vermeend buitenspeldoelpunt werd door de overigens verder goed leidende scheidsrechter toegekend, ondanks protesten van Hoonhorst-zijde (2-3). In de allerlaatste minuut zette Ivor Smook vanaf links snoeihard en laag voor. De bal leek aan alles en iedereen voorbij te gaan, maar de in het 5-meter gebied opgedoken vrije verdediger Dion Diepman van Hoonhorst werd door een Raalter verdediger onnodig het doel in geduwd. Het betekende geen doelpunt maar wel een (terechte) strafschop. Deze werd feilloos binnengeschoten door aanvoerder Sten Klein Herenbrink, wat de eindstand 3-3 betekende. Klik hier voor de gelijkmaker van Sten in de laatste minuut.

Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Jens Eggens (60. Youri van Mourik), Dion Diepman, Roy Diepman, Silvan Smook (84. Tom Dijkslag), Maikel Meijer, Sten Klein Herenbrink, Sander van den Berg, Ivor Smook, Tijmen Bovenmars (84. Tim van ’t Oever), Jules Diepman