Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VCHW MO15 kampioen!

11 december 2022 8:45

Op zaterdag 10 december kon M015 kampioen worden in de 2e fase van de competitie tegen Be Quick '28 MO15. Bij winst is het zeker. Goed ingepakt en al verschijnen de meiden op het veld, met hier en daar lichte zenuwen. De wedstrijd begon VCHW sterk, maar toch lieten ze zich in de tweede helft verrassen. Toch weten de meiden de wedstrijd door goed spel naar zich toe te trekken en eindigt de kampioenswedstijd met een 3-2 overwinning.

Het is zaterdagochtend 09:30 uur wanneer de meiden van M015 aan de aftrap staan. Het is koud, dus de meiden zijn goed ingepakt. Na een paar minuten te hebben gewacht op de scheidsrechter, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

VCHW begon sterk aan de wedstijd en creëerden veel kansen, maar de bal wou er maar niet in. Be Quick begon goed te tikken, waardoor het lastig werd om de aanval op te zoeken. De kansen kwamen nu van beide kanten. Gelukkig wist onze keeper Mylou een paar ballen goed tegen te houden. De wedstrijd werd steeds spannender. Tot Romy de bal in de voeten kreeg. Haar eerste en tweede poging met links werd nog gestopt door de keeper, maar op de derde poging wist de keeper van Be Quick geen antwoord te geven, 1-0 met nog een paar minuten op de klok voor de eerste helft.

In de rust werden de meiden flink toegesproken door trainster Demi. Deze wedstrijd moest en zal gewonnen worden. Dat betekend dat de meiden alles moesten gaan geven in de tweede helft.

Na de peptalk in de rust, kwamen de meiden vol energie het veld op. Met een paar kleine wisselingen in het veld, Maren nam het keepers stokje over van Mylou, begonnen we de tweede helft. We kwamen sterk de rust uit en de kansen waren dan ook voor ons. Er werd goed gespeeld door de meiden. Ze vergaten alleen zichzelf te belonen. Toch kwam daar de diepe bal op Mylou, die de tegenstander goed van zich af zette, die vervolgens de bal terug speelde op Caya. Caya twijfelde geen moment en schoot de bal zo over de keeper heen, 2-0.
Daarna ging het even heel snel. Zoals (geblesseerde) Jasmijn de eerste helft al zei ''We moeten nu niet gaan lanterfanten'', gebeurde dit wel. We waren even niet scherp en daar werd Maren gepasseerd.. 2-1. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Al helemaal toen vlak na de 2-1, de een penalty werd gegeven aan Be Quick, 2-2. Er ontstond even paniek. Gelukkig wisten de meiden na een paar minuten de draad weer op te pakken. Het bleef lang spannend. Met nog maar 2 minuten op de klok en met een 2-2 stand, dachten wij dat de wedstrijd al gespeeld was. Toch nog maar 1 lange bal richting Caya. Caya zette de loopactie in en wist met haar snelheid de verdedigers te snel af te zijn. Net zoals haar 2-0 weet Caya de bal over de keeper heen te krijgen, 3-2!!
Snel daarna vloot de scheidsrechter af. Kampioen!

Het kampioenschap werd gevierd met een rondje door Hoonhorst en Wijthmen om uiteindelijk bij De Mol een patatje te eten.