Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Gehavend Hoonhorst komt tekort tegen Sallandia

5 februari 2023 21:15

De eerste competiewedstrijd na de winterstop was er voor Hoonhorst één in mineur. Tegen Sallandia werd in Deventer met 5-1 verloren na een 1-0 ruststand.

Hoonhorst trad in Deventer aan met een zwaar gehavend team. De lijst met afwezigen was groot door meerdere blessures, een Prins Carnaval binnen het team met verplichtingen elders en twee spelers die na een lange winterstop er voor kozen om juist nu op vakantie te gaan. Tot overmaat van ramp viel de stabiele centrale verdediger Roy Diepman al na 25 minuten uit met een pijnlijke ribblessure.
Al in de eerste helft had Sallandia het speloverwicht. Dit resulteerde in een snelle 1-0 al na 3 minuten. Een schot van afstand werd over de overigens prima keepende invaldoelman Jostino Kroes heen geschoten. Sallandia had de wind in de rug en het meeste balbezit in eerste helft. Daarbij werden de gastheren regelmatig gevaarlijk. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe slechter het liep bij de Deventernaren. Met veel gemopper vanaf de kant werd getracht de voorsprong te vergroten, hetgeen voor rust niet lukte. Hoonhorst kwam slechts sporadisch tot aanvallen. Een overtreding op de sterke verdediger Roy Diepman werd “slechts” bestraft met geel waarbij hij met veel pijn het veld moest verlaten. Als cadeau  een noppenafdruk van de spits van Sallandia mee terug naar Hoonhorst. Het betekende voor coach Wijsman verder puzzelen en omzetten. Het competitiedebuut van A-junior Victor Boekel werd daarmee een feit. De rust werd bereikt met 1-0. Na rust was het verdedigend matig wat Hoonhorst liet zien. Sallandia kreeg vaak teveel ruimte om aan te vallen waarbij verdedigend teveel ruimte werd weggeven. Zo kon het na de snelle 2-0 kort na rust uitlopen na een regelmatige 5-0.  Hoonhorst kwam tot aanvallen, maar veelal zonder overtuiging. Bij 5-0 kreeg Sallandia nog een  “je kan hem geven” strafschop, om nog verder uit te lopen.  Deze werd vakkundig gekeerd door de Hoonhorst-doelman. Vermeldenswaardig is dat naast debutant A-junior Jur Fakkert de spreekwoordelijke eer nog werd gered met een doelpunt van andere competitiedebutant en A-junior Victor Boekel. Hiermee werd de eindstand 5-1. Hoonhorst kwam vandaag tekort. Weer oprichten en thuis volgende week gaan voor resultaat tegen SDOL met hopelijk terugkeer van spelers.

Opstelling Hoonhorst: Jostino Kroes, Borit Zwerink, Roy Diepman (25. Victor Boekel), Dion Diepman, Silvan Smook, Sander van den Berg, Youri van Mourik, Ivor Smook, Joey Kroes, Jules Diepman, Kristan Mulder (70. Jur Fakkert)