Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Hoonhorst verliest van SDOL

13 februari 2023 9:00

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het vooraf sterk ingeschatte SDOL uit Luttenberg liet zien de betere te zijn en won verdiend met 0-4.

Voor Hoonhorst begon de wedstrijd met een tegenvaller en een meevaller. Centrale verdediger Roy Diepman moest vorige week na 25 minuten geblesseerd het veld verlaten met een ribblessure. Tegen de verwachting stond hij vandaag weer aan de aftrap, maar na exact 1 minuut verzwikte hij zijn enkel: einde wedstrijd voor hem. Hij was de persoon die de beweeglijke nummer 9 van SDOL uit de wedstrijd moest houden, iets wat hem goed toevertrouwd zou zijn. Juist die nummer 9 maakte na 10 minuten de 0-1, kort na voor rust de 0-2 en bereidde in de tweede helft de 0-3 voor. Positief en vermeldenswaardig was dat met het uitvallen van Roy Wouter van der Kamp na een halfjaar afwezigheid weer zijn rentree maakte. Hij deed dit niet onverdienstelijk en hield het 70 minuten vol.

Het goed voetballende SDOL was in de eerste fase van de eerste helft de bovenliggende partij. En als snel kam Hoonhorst op 0-1 door zwak verdedigen in de Hoonhorst-defensie. Hoonhorst mocht vervolgens van geluk spreken dat het met hulp van paal en lat slechts op 0-1 bleef staan. Toen de storm was gaan liggenrechte Hoonhorst haar rug en was de bovenliggende partij in de laatste fasre van de eerste helft. Joey Kroes dook 2x voor de doelman van SDOL op. Helaas wist hij deze 100% kansen niet te verzilveren. Ook kreeg deJules Diepman nog een redelijk doelkans. Op slag van de thee was het SDOL dat toch de voorsprong verdubbelde. De tweede helft was louter voor SDOL. Hoonhorst kon geen ballen vasthouden en verdedigde meer achteruit dan vooruit. Het duurde nog lang voordat SDOL de wedstrijd definitief in het slot gooide, maar in de 84e minuut was het toch zover (0-3). Voor de statistieken werd in blessuretijd de 0-4 nog gemaakt. Zo blijft Hoonhorst rode lantaarndrager met slechts 4 punten. Na twee weekenden zonder competie komt over 3 weken (5 maart) Lettele naar Hoonhorst.

Opstelling Hoonhorst: Jostino Kroes, Borit Zwerink (75. Tim van ’t Oever), Roy Diepman (1. Wouter van der Kamp) (70. Youri van Mourik), Dion Diepman, Silvan Smook (70. Tom Dijkslag), Sander van der Bert, Maikel Meijer, Sten Klein Herenbrink, Ivor Smook, Joey Kroes, Jules Diepman