Hoonhorst laat Wissel kansloos - VV Hoonhorst

Hoonhorst laat Wissel kansloos

29 oktober 2023 22:00


Voor de uitwedstrijd tegen SV Wissel in de Veluwse bossen bij Epe had de weerprofeet code geel voorspeld. Wind, veel regen en onweer, maar niets was er te zien van dat alles. Met prima weersomstandigheden om te voetballen, met een klein beetje regen daargelaten, moet de opvolger van Gerrit Hiemstra met code geel waarschijnlijk het mooie kanariegele shirt van de thuisclub bedoeld hebben. Of het moeten de mooie geel gekleurde bladeren aan de bomen, passend bij deze tijd van het jaar, rondom het fraai gelegen Veluwse sportpark van de thuisclub zijn geweest. Hoe dan ook het werd een prachtige middag waar Hoonhorst afgetekend met 0-7 won en de punten mee huiswaarts nam.

Net als de opvolger van Hiemstra wellicht moest ook Hoonhorst in het begin van de wedstrijd in het spel komen. Het baltempo was in het begin van het duel te laag en balaannames op het middenveld waren onzorgvuldig, waardoor de thuisclub met enthousiasme probeerde zich in de wedstrijd te knokken. Toen vanaf de 20e minuut na aanwijzingen vanaf de kant het tempo omhoog ging, was het snel raak alhoewel hier een standaardsituatie aan te pas kwam. Een directe vrije trap van Youri van Mourik werd met moeite gekeerd door de doelman van de thuisclub waarna Dion Diepman er snel bij was om vanuit de rebound doel te treffen (0-1). Kort erna kreeg Sten Klein Herenbrink op rechts een bal in de voeten waarbij zijn lage voorzet vervolgens zo hard en afgemeten strak was, dat een verdediger van de thuisclub de bal pas zag nadat hij deze in eigen doel had gewerkt (0-2). Eenmaal probeerde Wissel het nog. Onnodig balverlies van Hoonhorst op het middenveld werd bijna afgestraft. Doelman Mike Damman kon ternauwernood de bal richting het aluminium dirigeren.
Hoonhorst bleef aanvallen, een voorzet vanaf links van Dion schoof Joey Kroes binnen (0-3). Vervolgens prachtig teamdoelpunt over veel schijven, waarbij weer Dion de aangever was. Zijn steekbal door het centrum werd door Sten Klein Herenbrink op waarde geschat en hij ronde fraai af (0-4).
Direct na rust liet invaller Ties Fakkert zien wat hij vorige week twee keer deed. Weer een lage voorzet van Dion vanaf links prikte hij geplaats achter de doelman (0-5). Hoonhorst bleef zoeken naar meer en kreeg daarvoor kansen genoeg. Youri schoot nog op de deklat, maar het was Wouter van der Kamp die de score uitbouwde tot de eindstand. Een indraaiende voorzet vanaf links werd niet goed ingeschat door de doelman van de thuisclub en belande in de verre hoek (0-6). En kort daarna kreeg Wouter op rechts de bal en krulde hij meer dan fraai met links zijn 25e competitiedoelpunt voor Hoonhorst in de kruising waarmee de eindstand (0-7) bepaald was.
Dinsdag 31 oktober (20 uur) oefent Hoonhorst in Zwolle bij HTC en zondag komt Batavia’90 uit Lelystad naar De Potkamp, aanvang 14 uur.
Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Sander van den Berg(46. Ties Fakkert), Niek Diepman, Jules Diepman, Tom Dijkslag, Youri van Mourik, Wouter van der Kamp, Dion Diepman, Joey Kroes (55. Jostino Kroes), Sten Klein Herenbrink, Ivor Smook.
Wissel-Hoonhorst_20231029.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!