Hoonhorst wint van Batavia’90 in extremis - VV Hoonhorst

Hoonhorst wint van Batavia’90 in extremis

5 november 2023 22:00


Batavia’90 uit Lelystad kwam op bezoek, een voor Hoonhorst onbekende tegenstander met veelal spelers van Poolse komaf. De bezoekers hadden zich goed voorbereid en kwamen met een plan naar Hoonhorst. De bus parkeren voor het strafschopgebied, weinig ruimte tussen de linies weggeven en op de counter proberen gevaarlijk te worden. Het plan pakte bijna goed uit, maar na een 0-1 ruststand trok Hoonhorst in blessuretijd toch aan het langste eind en won verdiend met 2-1.

Met de door het team van Kachel FM gesponsorde wedsttijdbal leek het net alsof de gasten de Kachel FM bus voor het strafschopgebied hadden geparkeerd. Vanaf het begin was het duidelijk dat Hoonhorst het spel moest maken. Jostino Kroes had na 5 minuten een ideale gelegenheid om de score te openen, maar uit een voorzet vanaf links belandde zijn afdruk op de paal. Daarna lukte het Hoonhorst niet om door het compact opgestelde team van Batavia’90 heen te spelen. De ruimtes waren klein en er lag weinig ruimte achter de laatste linie. Daarbij was het baltempo van Hoonhorst te laag en kwamen eisten de beoogde spelmakers te weinig de bal op. Alsof tegen een muur gevoetbald werd. De wil was er wel maar het lukte niet. Uit een snelle counter was het dan ook Batavia dat kort voor rust onverwacht op 0-1 kwam. Een afwaaiende voorzet of een geplaatst schot belandde precies over de doelman van Hoonhorst in de verre hoek: 0-1. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Hoonhorst probeerde de openingen te vinden die er ook wel wat meer kwamen. Na een uur spelen werd Joey Kroes op links in de diepte aangespeeld. Zijn afgemeten voorzet werd door de inkomende Ties Fakkert binnengeschoten (1-1). Op zoek naar meer dacht heel Hoonhorst een strafschop te krijgen. De scheidsrechter wilde niets van een vermeende overtreding op Joey Kroes weten en liet doorspelen. Hoonhorst kreeg nog diverse kansen, maar ondanks dat het in de tweede helft wat beter ging, was het niet daadkrachtig genoeg en moest telkens oppassen voor de uitvallen van de gasten. Waar iedereen dacht dat het uit zou draaien op een gelijkspel, was het toch de ijverige linksback van Hoonhorst Tom Dijkslag die ver in blessuretijd de winnende treffer binnenkopte. Een afgemeten hoekschop van Youri van Mourik kopte hij van dichtbij hard en onhoudbaar voor de doelman van de gasten tegen de touwen: eindstand 2-1. Volgende week zondag speelt Hoonhorst uit tegen Wesepe, aanvang 14 uur.

Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Niek Diepman (60. Borit Zwerink), Jules Diepman, Roy Diepman, Tom Dijkslag, Ivor Smook, Wouter van der Kamp, Dion Diepman (60. Youri van Mourik), Joey Kroes, Jostino Kroes, Ties Fakkert

De pupillen van de week waren Jesse Mulder en Jayden Bekedam. Jesse en Jayden spelen bij de jeugd van Hoonhorst en Wijthmen (VCHW) en hebben gisteren in hun wedstrijd maar liefst 5(!) doelpunten gemaakt. (Dat de tegenstander Lemerveld er 7 maakte tellen we gewoon niet mee). Jesse en Jayden hadden dus zeker het goede voorbeeld gegeven voor de spelers van Hoonhorst 1 hoe het zou moeten. De verdediging van de tegenstander kapot spelen en doelpunten maken, niet zo moeilijk aldus de boy’s.
Jesse vond vandaag Tom Dijkslag de beste speler. Heel logisch, want Jesse had goed gezien dat Tom met zijn energie regelmatig de hele linkflank bestreek en ook dat hij in blessuretijd het winnende doelpunt binnen kopte. Jesse’s favoriete clubs zijn PEC Zwolle en Feyenoord. Goed gekozen, want die hebben allebei gewonnen dit weekend.
Jayden vond vandaag Mike Damman het beste. Want met zijn reddingen zorgde hij ervoor dat Batavia slechts 1 keer scoorde. Jayden had goed gerekend, want Hoonhorst scoorde er 2 waardoor de punten mede dankzij Mike in Hoonhorst bleven. Jayden is voor Feyenoord en weet nog goed dat ze kampioen zijn geworden. Jesse (links) en Jayden (rechts) hebben een prachtige middag gehad.Jesse_Mulder_en_Jayden_Bekedam.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!