Hoonhorst zet derby tegen Visteren om in winst

10 december 2023 21:00

De wedstrijd in en tegen Vilsteren is in de 5e klasse F een onvervalste derby. Een wedstrijd waarbij de stand op de ranglijst op voorhand niet alles zegt. Een waarschuwing voor Hoonhorst met herinneringen, want de laatste competitieclash in het seizoen 2019-2020 op “De Molenesch” tussen de twee ploegen werd in het voordeel van Vilsteren beslecht. Nu nam Hoonhorst de punten mee naar 8 km. Verderop. Na een 0-2 ruststand werd het 0-3.

De eerste helft was Hoonhorst veelvuldig in balbezit op de helft van Vilsteren. De intentie om voetballend richting voorwaartsen te gaan lukte regelmatig, waarbij de eindpass vaak nauwkeurigheid miste. Vilsteren hanteerde vaak de lange bal en probeerde met veel energie gevaarlijk te worden hetgeen in de eerste helft amper lukte. Na 20 minuten kreeg de balvaardige en regelmatig ongrijpbare Youri van Mourik de bal op de rechterflank kort aan de achterlijn. Zijn lage voorzet was zo strak en hard dat de bal via het been van de doelman van Vilsteren in het doel belandde (0-1). Het was zowaar Roy Diepman die de voorsprong na een half uur verdubbelde. De nimmer scorende verdediger sloop mee naar voren en kon een afgeslagen voorzet van Tom Dijkslag eenvoudig binnenwerken (0-2). Na rust kwam Vilsteren met veel fanatisme uit de startblokken. Met veel energie en hopend op een goed vallende diepe bal lukte het goed om Hoonhorst te ontregelen zonder vaak gevaarlijk te worden. Een te zacht lobje en een geplaatst schot van de aanvoerder van Vilsteren die goed gekeerd werd door doelman Mike Damman waren de enige echte wapenfeiten van de thuisploeg. Het spel werd er bij Hoonhorst na het toepassen van de vele wissels niet beter op. De nauwkeurigheid ontbrak om de wedstrijd snel in het slot te gooien. De van een blessure herstelde invaller Joey Kroes knalde evenwel direct na zijn invalbeurt op de lat en besliste de wedstrijd definitief in de 80e minuut door een voorzet van Ivor Smook hard tegen de touwen te jagen: eindstand 3-0. Voor volgende week heeft de KNVB recentelijk de inhaalwedstrijd Hoonhorst-Zwolle op het programma gezet. Vanwege personele problemen bij beide teams wordt deze wedstrijd mogelijk op een doordeweekse avond gespeeld. De verenigingswebsite geeft daarover één van de komende dagen uitsluitsel. (Ondertussen is bekend dat Hoonhorst 1 - Zwolle 1 donderdag 21 december gespeeld wordt. Aanvan op De Potkamp: 20.00 uur.

Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Roy Diepman, Jules Diepman (46. Niek Diepman), Dion Diepman, Tom Dijkslag, Youri van Mourik, Wouter van der Kamp, Sander van den Berg (55. Jostino Kroes), Ties Fakkert (55. Borit Zwerink), Ivor Smook en Sten Klein Herenbrink (70. Joey Kroes)vilsteren-hoonhorst_20231210.jpg