Hoonhorst wint terecht in Zwolle

28 april 2024 22:15

Een overwinning in Zwolle betekende tevreden gezichten na afloop van de wedstrijd. Een duel waarin Hoonhorst het zichzelf op bepaalde momenten onnodig moeilijk maakte en Zwolle daardoor in de wedstrijd hield. Toch werd er afgetekend en verdiend gewonnen getuige de 1-4 eindstand op het scorebord.

Hoonhorst begon niet scherp aan de wedstrijd. De oorzaak zou maar zo het nieuwe maar zware kunstgrasveld in Zwolle kunnen zijn, zoals het veld door een Hoonhorst-speler na de wedstrijd werd beoordeeld. Of was het toch het geslaagde maar zware Koningsfeest? In ieder geval de start was niet zoals het behoorde te zijn en SV Zwolle kreeg zowaar in de eerste 10 minuten een paar goede kansen. Toen Hoonhorst wakker was trok het geleidelijk het spel naar zich toe. Met op de flanken twee wingbacks Tom Dijkslag en Niek Diepman die met enige regelmaat konden doorstomen richting achterlijn en daarmee dreigend waren. De jeugdige Niek schrok van zijn mogelijkheid om de score te openen waarbij de doelman redde. Tom knalde na 25 minuten na een vloeiende aanval die meer verdiende snoeihard op de paal uit een voorzet van Wouter van der Kamp. Bij een scrimmage in het strafschopgebied behield aanvoerder Sten Klein Herenbrink het overzicht en legde af op Ties Fakkert die de 0-1 liet aantekenen. Een score die Ties had kunnen verdubbelen, maar zijn schot ging rakelings over het Zwolse doel.
Na rust leek de wedstrijd al snel beslist toen Youri van Mourik Tom bediende. Hij kopte uit een hoekschop de 0-2 binnen. Onnodig was het dat Hoonhorst Zwolle in de wedstrijd hield. De linies werden te groot en meerdere keren hielp Hoonhorst Zwolle tot kansen. Uit één mogelijkheid waarbij de buitenspelval niet goed gehanteerd werd (een Zwollenaar kwam van eigen helft), kwam Zwolle oog in oog met doelman Jostino Kroes. Jostino bleef bekeken staan en de aanvaller stifte naast het doel. Toen vervolgens een andere Zwollenaar door communicatieproblemen in de Hoonhorst defensie de bal op een presenteerblaadje kreeg, was het wel raak (1-2). Zwolle rook meer waarbij het wéér Hoonhorst was dat Zwolle hielp. Een niet zo slimme duw in de rug bij een hoekschop werd door de goed leidende scheidsrechter terecht beoordeel als strafschop. Doelman Jostino was oog in oog met de spits van Zwolle de sterkste en ranselde de bal uit het doel, waardoor de voorsprong op het bord bleef staan. Klik hier voor de beelden van de gestopte strafschop. Uit de eerste de beste tegenaanval kreeg Hoonhorst een hoekschop. De bal viel in het strafschopgebied dood voor de voeten van invaller Ivor Smook die de bal tegen te touwen werkte (1-3). Zie hier het doelpunt. Het slotakkoord was ook voor Ivor. Met zijn laatste restjes energie kwam Tom nog één keer tot de achterlijn in de laatste minuut, gaf strak voor en Ivor maakte zijn tweede van de middag: eindstand 1-4. Hoonhorst speelt komende donderdag 2 mei het vooruit geschoven duel van komende bevrijdingsdag. DAVO in Deventer is dan de tegenstander, aanvang 20 uur.

Opstelling: Jostino Kroes, Niek Diepman (70. Borit Zwerink), Jules Diepman, Wouter van der Kamp, Tom Dijkslag, Maikel Meijer, Dion Diepman, Youri van Mourik, Joey Kroes (55. Kristan Mulder), Sten Klein Herenbrink, Ties Fakkert (70. Ivor Smook)