Hoonhorst geeft het weg tegen DAVO

5 mei 2024 21:45

De uitwedstrijd tegen DAVO van Bevrijdingsdag werd al op donderdag gespeeld in Deventer. Na een redelijk begin waarbij Hoonhorst op voorsprong kwam, daalde het spelniveau tot een bedenkelijk niveau op het hobbelige veld. Door een benutte strafschop en individuele fouten verloor Hoonhorst terecht met 4-1.

Hoonhorst begon de wedstrijd zonder de afwezige Sander van den Berg, Dion Diepman, Sten Klein Herenbrink en Roy Diepman die om diverse redenen ontbraken. Juist de aanwezigheid van types als Sander en Roy, spelers die voorop kunnen gaan in een wedstrijd waarin strijdbaarheid een basisvereiste is, werd node gemist.
Het zeer matig voetballend team van DAVO bood wel strijdkracht. Hierbij ging het in de eerste helft met grote regelmaat over de grens van het toelaatbare. Maar de scheidsrechter van dienst uit Deventer (…) liet het toe en trad niet op tegen gevaarlijke tackels van de DAVO-spelers. De Hoonhorst-spelers leken ervan onder de indruk en ontweken steeds vaker de duels.
Het begin was redelijk. Ties Fakkert bediende Jostino Kroes vanaf links wat de 0-1 betekende. Joey Kroes werd even later in de diepte bediend en kwam alleen voor de doelman van DAVO. Snoeihard schoot hij de bal op de deklat, waar balbeheersing waarschijnlijk een betere keus was geweest. Daarna werd DAVO een letterlijk handje geholpen. Een harde voorzet vanaf rechts kwam tegen de hand van verdediger Niek Diepman aan. Ondanks aanwijzingen van de grensrechter dat de ongelukkige handsbal buiten het zestienmetergebied was, gaf de leidsman een strafschop die benut werd (1-1). Vanaf dat moment was het bij Hoonhorst ondermaats. Een eerste weggeven corner werd bij de eerste paal binnengeclutst door een slapende hoeder van de eerste paal (2-1) en nog voor rust werd wederom een corner weggegeven. De voorzet werd hierbij ook niet resoluut verdedigd, waardoor de bal binnengekopt werd (3-1).  De aanvallen van Hoonhorst na rust kwamen veelal bij DAVO-spelers terecht. Uit zo’n individuele fout maakte DAVO de beslissende 4-1. Hoonhorst had nog één maal een kans in de tweede helft. Joey bereikte zijn broer Jostino wiens schot fraai de lat raakte.
De titel is nu definitief uit het zicht voor Hoonhorst. Na de ruime overwinning van Terwolde op zondag zal Hoonhorst voor de tweede plek moeten gaan. Dit geeft immers in de eerste ronde van de nacompetitie het thuisvoordeel. Zondag 12 mei speelt Hoonhorst op Super Sunday in Hoonhorst thuis de derby tegen Vilsteren. Aanvang 14 uur.
Opstelling Hoonhorst: Jur Fakkert, Borit Zwerink, Niek Diepman, Ivor Smook, Tom Dijkslag (46. Jules Diepman), Wouter van der Kamp, Maikel Meijer,  Youri van Mourik (46. Kristan Mulder), Ties Fakkert, Joey Kroes, Jostino Kroes.