Hoonhorst wint van Vilsteren.

12 mei 2024 23:15

Voetballiefhebber John uit Amsterdam houdt er een mooie hobby op na. Hij bezoekt in het weekend op zaterdag en zondag een wedstrijd ergens in Nederland. De gehele week heeft hij de tijd gehad om te speuren naar een interessante wedstrijd die op het programma staan in den lande. Of het nu Groningen is of Limburg, het maakt hem niet uit. Dan is het zondagmorgen 12 mei 2024 en verkiest John logischerwijs de trein naar Dalfsen om via de Papenallee te wandelen naar de Potkamp om daar de derby Hoonhorst-Vilsteren te aanschouwen. Voor John was het de tweede keer dat hij aanlegde op “station Dalfsen”. Zijn herinnering ging terug naar oktober 1996(!) met schriftelijk bewijs dat hij toen hij een wedstrijd van ASC’62 aanschouwd had. Een ervaring rijker en met een blijvende herinnering met logo van VV Hoonhorst op zak werd na de 2-0 overwinning voor Hoonhorst om kwart voor vier een begin gemaakt met de lange terugreis naar Amsterdam via de Oude Vechtsteeg.

De hoogtepunten van de wedstrijd die onder zeer warme omstandigheden werd gespeeld waren op één hand te tellen. De mooiste aanval voltrok zich zelfs in de eerste minuut. Een voorzet van Tom Dijkslag vanaf links liet Joey Kroes slim aan zich voorbij gaan. Hij trok het gat, terwijl Sten Klein Herenbrink vanaf rechts de bal teruglegde op Jostino Kroes die vol uithaalde en zo al heel snel de 1-0 op het bord zette. Het leek dat Hoonhorst de wedstrijd snel wilde beslissen. Met een schot van Jostino die op de paal belandde leek dat ook bijna te gebeuren, maar na een kwartier werd het minder. Vilsteren verdedigde met verve en kwam af en toe met plaagstoten in de buurt van het Hoonhorst-doel. Hoonhorst daarentegen had een te laag tempo om Vilsteren op de knieën te krijgen. En zo kabbelde de wedstrijd door tot de 65e minuut waarbij de opkomende linksachter Tom Dijkslag vanaf links het strafschopgebied binnenkwam. Hij bedacht zich niet en haalde vol en onhoudbaar uit in de korte hoek vanaf links (2-0). Met wat frisse spelers kwam er bij Hoonhorst nog wat nieuwe energie in het veld, maar van echt doordrukken was geen sprake hetgeen resulteerde in een 2-0 eindstand. Als Hoonhorst volgende week wint in Emst is het voorafgaand aan de laatste competitieronde tegen concurrent om de tweede plaats TKA zeker van de tweede plaats wat thuisvoordeel oplevert in de eerste nacompetiteronde van 2 juni. Dat zou mooi zijn.
Opstelling: Jur Fakkert, Ivor Smook (Sander van den Berg), Wouter van der Kamp, Niek Diepman, Tom Dijkslag (Borit Zwerink), Maikel Meijer, Youri van Mourik (65. Dion Diepman), Ties Fakkert, Sten Klein Herenbrink (Roy Diepman), Joey Kroes, Jostino Kroes