Hoonhorst laat zijn slechte kant zien

21 mei 2024 12:45

Emst uit, met de thuiswedstrijd in het achterhoofd kon vooraf op een sigarendoos worden beschreven wat het strijdplan moet zijn. Duels winnen, de lange bal van Emst eruit halen om hun snelle spits niet in stelling te brengen en zelf initiatief nemen om de wedstrijd naar de hand te zetten. Dit leek te gebeuren in het eerste kwartier. Daarna was het volledig weg. Emst had de wil om te winnen en trok met duidelijke cijfers aan het langste eind: 4-0. Hiermee wordt de thuiswedstrijd van volgende week tegen TKA bepalend of Hoonhorst in de nacompetitie van het thuisvoordeel mag genieten. Een gelijkspel tegen de sterke ploeg uit Apeldoorn is daarbij voldoende. Spelersgroep en staf hebben dus wat recht te zetten na de blamerende nederlaag tegen de matige ploeg van Emst.

De nederlaag was terecht, daar is niets op aan te merken. Want Emst toonde meer strijd en wilskracht om de wedstrijd te winnen. Wel was het eerste kwartier misschien wel bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Hoonhorst begon sterk en liet al snel de 0-1 liet aantekenen. Een prachtige diepe bal van Dion Diepman werd op waarde geschat door Joey Kroes. Zijn afgemeten voorzet werd fraai binnengeschoten door Sten Klein Herenbrink. Een glaszuiver doelpunt die geheel onbegrijpelijk onterecht werd afegevlagd en afgekeurd door de leidsman wegens vermeend buitenspel van Sten. Vrijwel direct daarna was het aan de andere kant raak. Een diepe bal over links werd op waarde geschat door een aanvaller van Emst. Na een individuele actie op snelheid kon hij afdrukken (1-0). Nog twee keer kreeg Hoonhorst de gelegenheid om de onterechte achterstand recht te trekken. Eerst werd een voorzet van Tom Dijkslag voorgetrokken en teruggelegd door Sander van den Berg op Joey. Hij stuitte op de doelman van Emst. Even later legde Joey zijn voorzet terug op Sten, waarbij Sten binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit werd toen hij af wilde drukken. De leidsman wilde geen strafschop toekennen.
Daarna leek het bij Hoonhorst klaar. Communicatieprobleem in de achterhoede gaf de vrijheid voor de spits van Emst op de bal te onderscheppen en op snelheid de 2-0 aan te tekenen. Na een half uur won Emst de slag op het middenveld waarna het 3-0 werd.
De tweede helft liet geen enkele aanleiding zien bij Hoonhorst om het tij te keren. Het apatisch ogende Hoonhorst gaf zich gewonnen. Voor Emst was de kers op de taart een voorzet van links die door Tom Dijkslag in eigen doel gewerkt werd. Een onnodige nederlaag en doodzonde met het oog op het te verdienen thuisvoordeel in de nacompetitie. Volgende week zal Hoonhorst een punt moeten halen tegen TKA om dat thuisvoordeel te behalen. Hoonhorst heeft zichzelf en aan de meegereisde supporters wat goed te maken.
Opstelling Hoonhorst: Jostino Kroes, Sander van den Berg (Justin Broeks), Wouter van der Kamp, Niek Diepman, Tom Dijkslag, Maikel Meijer, Youri van Mourik, Dion Diepman, Ivor Smook, Sten Klein Herenbrink (46. Victor Boekel), Joey Kroes