Hoonhorst gaat de nacompetitie in

27 mei 2024 18:15

Komende zondag speelt Hoonhorst in de nacompetitie om promotie naar de 4e klasse. Ondanks dat in de laatste competitiewedstrijd tegen het Apeldoornse TKA verloren werd had Hoonhorst de nacompetitieplaats reeds eerder veiliggesteld. Een derde plaats in de eindrangschikking betekent zondag afreizen naar Overdinkel om tegen de plaatselijke Sportclub te strijden om en finaleplaats voor promotie naar de vierde klasse. Sportclub Overdinkel moet het vege lijf in de 4e klasse B zien te reden middels promotie/degradatiewedstrijden, waarbij verlies degradatie betekent. Hoonhorst ontloopt door dit resultaat en de rangschikking TVV uit Enschede een vereniging die recent negatief in het nieuws kwam. Zij zijn gekoppeld aan TKA, een Turks onderonsje dus.

Tegen TKA speelde Hoonhorst een heel behoorlijke partij voetbal. De technisch vaardige Apeldoorners waren grote delen van de wedstrijd onderliggend qua veldspel. Alleen op de counter waren ze zeer gevaarlijk.  Nadat Ivor Smook een grote kans op 1-0 miste, was het aan TKA zijde wel raak na een half uur. Balverlies op de midden werd in de omschakeling genadeloos afgestraft (0-1). Hoonhorst kreeg kansen. Een individuele actie door Joey Kroes, Ivor Smook waarbij de goalie redde en Youri van Mourik vrij voor de keeper na een steekbal van Dion Diepman. Bij alle kansen kan dezelfde conclusie getrokken worden, niet overtuigd genoeg van eigen kunnen en niet resoluut genoeg in de afwerking. Nadat Tom Dijkslag van grote afstand bijna de gelijkmaker op de schoen had, was een volgende aanval wel raak. Een inspeelpass tussen de linies werd op waarde geschat door Dion Diepman, wat de 1-1 betekende. Daarna waren het diepe ballen van TKA en fouten bij Hoonhorst wat betekende dat TKA snel naar 1-4 uit kon lopen. Youri van Mourik schoot van afstand de 2-4 raak, maar daar bleef het bij.
Volgende week hopen op veel support in Overdinkel waar gestreden gaat worden voor een finaleplek in de nacompetie. De winnaar komt uit tegen de winnaar van Twenthe Goor - Raalte.

Opstelling: Jostino Kroes, Roy Diepman (70. Jules Diepman), Niek Diepman (80. Borit Zwerink), Tom Dijkslag, Wouter van der Kamp, Sander van den Berg, Dion Diepman, Youri van Mourik, Ivor Smook (65. Ties Fakkert), Sten Klein Herenbrink, Joey Kroes

De pupillen van de week waren vandaag Lasse Overgoor en Kyan Braam. De jongens spelen bij de mini's (O7) in de jeugd van Hoonhorst en Wijthmen. Ze hebben allebei nu al heel veel zin om over enkele weken op het jeugdkamp naar Appelscha te gaan. Dit moet toch wel één van de hoogtepunten van het seizoen gaan worden. Naast natuurlijk het pupil van de week zijn. Het was indrukwekkend te zien hoe de jongens de warming-up meededen met de reservespelers. Ze deden gewoon niet onder voor de de jongens van Hoonhorst 1. Talent genoeg voor de toekomst in Hoonhorst. Lasse en Kyan waren unaniem in de keuze voor de beste speler vandaag. Wouter van der Kamp met nummer 8 vonden ze de beste. Ze hadden scherp gezien dat Wouter heel goed aan de wedstrijd begon met mooie onderscheppingen en met een spelvoortzetting met mooie passes. Want Wouter heeft een hele mooie traptechniek, iets waar Lasse en Kyan op de training ook aan werken. De jongens moeten ook wel geconcludeerd hebben dat Wouter niets aan de tegendoelpunten kon doen. Hij staat immers in de verdediging om de andere jongens de opdracht te geven te verdedigen om dan de bal in te leveren bij Wouter. Dan kan Wouter weer beginnen met een mooie aanval op te zetten. Lasse en Kyan hyebben een mooie middag gehad.

lasse_en_kyan.jpg