Hoonhorst verlaat met opgeheven hoofd de nacompetitie

2 juni 2024 21:45

Om te promoveren naar de 4e klasse had Hoonhorst de zware opdracht om twee nacompetitierondes te overleven. De eerste horde was een uitwedstrijd tegen de nummer 12 uit de 4e klasse B: SC Overdinkel. Een voor Hoonhorst onbekende ploeg uit de meest oostelijke plaats van onze provincie. Dat deze hindernis een lastige zou worden, was vooraf duidelijk, immers de ploeg had in haar klasse maar liefst 25 punten bij elkaar gesprokkeld. De hindernis bleek net iets te hoog voor Hoonhorst. Er werd moedig gestreden en nipt met 1-0 verloren. Volgend seizoen speelt Hoonhorst wederom in de 5e klasse. Een klasse met mogelijk veel derby’s vanwege de degradanten Nieuw Heeten, Lettele en Broekland uit de 4e klasse en Mariënheem als overstapper van zaterdag naar zondag. Daarnaast is competitiegenoot Raalte ook in de eerste ronde uitgeschakeld en blijft zodoende ook 5e klasser. Postief is het om te melden is dat alle spelers doorgaan en waarbij enkele spelers uit de 2e elftallen (zaterdag en zondag) de eerste selectie komen versterken. Binnenkort zal vanuit de club op een passende wijze het seizoen afgesloten worden voor het eerste elftal en de afscheid nemende trainer Edward Groot Lipman. Vervolgens kan de nieuwe coach Willem Jan Branderhorst zijn voorbereidingen in gang zetten voor het komende seizoen.

In de -wat na de wedstrijd bleek- laatste wedstrijd voor afscheid nemend coach Eward Groot Lipman (hij verstrekt naar Reaal Dronten) speelde Hoonhorst een prima eerste helft. Toch kwam het eerste gevaar van thuisploeg. De ruimte over de linkerflank van Overdinkel werd goed benut waarbij een aanvaller vrij voor doelman Jur Fakkert opdook. Hij kreeg de bal langs de doelman, maar Sander van den Berg bracht redding. Ook Hoonhorst kwam tot enkele speldenprikken met Joey Kroes via een diepe bal en Wouter van der Kamp met een afstandschot.
Na rust was had Hoonhorst wederom een speldenprik met schot van Dion Diepman. Joey Kroes kwam nog een keer oog in oog met de doelman, maar kreeg daarbij de bal niet genoeg onder controle. Daarna was het Overdinkel met een verwoestend schot dat uiteen spatte op de lat. Geleidelijk werd Overdinkel de licht bovenliggende partij, maar vergat het lange tijd te scoren. Tot de 70e minuut waarbij een klutsbal voor de voeten van een Dinkeler kwam die verwoestend uithaalde en het net liet bollen (1-0). Hoonhorst wisselde om het uit een ander vaatje te kunnen tappen hetgeen niet echt lukte. De macht ontbrak om het Overdinkel nog echt moeilijk te maken en de thuisploeg miste een echte spits die de nauwkeurigheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hierdoor bleef het 1-0 en speelt Hoonhorst ook volgend seizoen in de 5e klasse.
Opstelling: Jur Fakkert, Roy Diepman, Jules Diepman, Wouter van der Kamp, Ivor Smook, Sander van den Berg, Dion Diepman, Ivor Smook, Sten Klein Herenbrink (72. Ties Fakkert), Joey Kroes, Jostino Kroes (72. Tom Dijkslag).