Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Hoonhorst verliest door individuele fouten

31 oktober 2021 20:45

Na twee gewonnen wedstrijden moest Hoonhorst het tegen Haarle afleggen, na 90 minuten stond het 0-2. Het was onnodig in een wedstrijd waar een gelijkspel de verhoudingen van het spel wat beter had weergegeven.

Het verhaal van de thuiswedstrijd tegen Haarle voltrok zich in een paar momenten. In de 8e minuut van de wedstrijd op De Potkamp werd in het strafschopgebied Sten Kleinherenbrink onheus naar de grond gewerkt. De scheidsrechter stond zelf in de middencirkel, maar besloot dat het geen strafschop was. Vanaf Hoonhorstzijde was er terecht veel onbegrip. Na de blessurebehandeling werd Sten (volgens de richtlijnen) naar de zijlijn gedirigeerd en in de aanval daarop scoorde Haarle in de overtalsituatie de 0-1. De anders zo stabiele doelman Mike Damman liet de bal uit zijn handen glippen waarna Haarle eenvoudig de 0-1 aan kon tekenen. Niet dat het één met het ander te maken had, maar in plaats van een goede mogelijkheid om op 1-0 te komen werd het 0-1 en liep Hoonhorst achter de feiten aan. Het veldspel in de eerste helft van Hoonhorst was verzorgder dan dat van tegenstander Haarle, maar de nauwkeurigheid ontbrak vaak om tot een goed afrondende aanval te komen. Het opportunistische Haarle had daarentegen nog enkele mogelijkheden om haar voorsprong uit te bouwen, totdat Jules Diepman in de 37e minuut te veel tijd nam in de verdediging wat resoluut werd afgestraft door de spits van Haarle. Hij ontfutselde Jules de bal en lepelde hem over de Hoonhorster goalie heen: 0-2. Voor rust kwamen er nog enkele kansen voor Sten (net niet vol kunnen schieten) en Tom Dijkslag (pegel van afstand).
Hoonhorst probeerde de eerste minuten na rust wederom voetballend tot aanvallen te komen, waarbij Sten nogmaals een goede kans kreeg met een kopbal net over het doel en een gekke terugspeelbal van Haarle die net over het eigen doel ging. Het opportunisme nam vervolgens wat toe, wat in het voordeel van Haarle was. Met wat meer fysiek in de ploeg kwam Hoonhorst niet meer tot voetballende kansen en had Haarle nog een paar keer de mogelijkheid de wedstrijd definitief in het slot te gooien hetgeen niet gebeurde. De ruststand werd de eindstand 0-2. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop op het programma.
Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Sander van der Berg, Jules Diepman (60. Dion Diepman), Roy Diepman, Tom Dijkslag, Maikel Meijer, Wouter van der Kamp, Jacco Broeks, Joep Toonen (46. Joey Kroes), Tijmen Bovenmars, Sten Kleinherenbrink (80. Jens Eggens)